Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 619 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tomaten Mozzarella salade
Tomaten, Mozzarella en wat blaadjes groen: De driekleur (tricolore) van Italië. 
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Mozzarella
Tomaten
  • 1/2 krop sla
  • 6 tasty tomaten van Albert Heijn, of 2 gewone vleestomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • een snufje peper
  • een snufje zout
  • een klein lepeltje balsamico-azijn
  • een lepeltje olijfolie
  • extra pijnboompitten
Werkwijze voor dit gerecht

Snijd de sla in twee helften, pel één kant en was goed. Gooi de sla, nog niet gesneden, in een kom.
Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes, gooi ze erbij.
Pak de mozzerella, laat even uitlekken en snijd in even grote blokjes als de tomaten, gooi ook in de kom.
Snijd nu met 2 messen de slabladen in kleine stukken.
Neem een snufje peper en zout en meng deze goed met de sla.
Alleen nog een scheutje balsamico en olijfolie over de sla en je bent klaar.
Als extra kun je het nog garneren met pijnboompitten.

Door; Leonie

Nog wat tips
Lekker bijgerechtje.
De Italianen gebruiken verse blaadjes balsilicum  in plaats van sla en dan heet het 'Insalata Caprese'
 

Laatste recept