Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 528 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Stoofpotje rundsvlees
recipe image

Enthousiaste Quote van Duderinnetje(Miskend decadent):

<< Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop.
Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis.
Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden.
Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk! >>

Dus probeer dit recept van Walter eens.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Hoeveel
4 personen
  • 600gr rundskarbonaden,
  • 100gr gezouten spek,
  • 100gr wortel in schijfjes,
  • 100gr champignons,
  • 2 dikke uien,
  • 200gr princesseboontjes,
  • 2 tomaten,
  • 1 klein blik tomatenconcentraat,
  • 50cl bruin bier,
  • 50cl rundsbouillon,
  • mosterd,
  • bindmiddel,
  • zout, peper, laurier, thym, braadmargarine/boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij het vlees in kleine brokjes.
  2. Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Snij het spek in reepjes.
  4. Snij de uien in 8.
  5. Bak het rundsvlees,ui en spek kort in 50gr margarine.
  6. Voeg het bier en bouillon toe.
  7. Voeg 2 soeplepels mosterd en de tomatenconcentraat toe.
  8. Voeg thym en laurier toe.
  9. Laat 45 minuten sudderen op zacht vuur.
  10. Haal de thym en laurier uit.
  11. Voeg champignons in schijfjes,de rauwe wortels en boontjes toe.
  12. 15 minuten laten sudderen.
  13. Voeg de tomaten in stukken gesneden toe.
  14. Eventueel nog peper en zout toevoegen.
  15. Nog 10 minuten laten sudderen,en vervolgens binden.

    Smakelijk!
Nog wat tips

Riblappen zijn ook zeer geschikt als stoofvlees.

 

Laatste recept