Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 189 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Spercieboontjes met pindasaus
Voeg aan dit gerecht andere geblancheerde groenten toe (kool, taugé, wortel). Doe de  pindasaus of eigenlijk katjangsauserover en dan heet dit gerecht 'Gado-Gado'.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Groenten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Sperziebonen
Hoeveel
2 personen:
  • 250 gram sperciebonen
  • 1 gesnipperde ui
  • 250 ml bouillon (van een half blokje)
  • sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 3 flinke eetlepels pindakaas
  • peper
  • zout
  • ketjap
  • evt. citroensap.
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de sperciebonen ongeveer 8 minuten voor en laat ze daarna goed uitlekken. In wat olie de gesnipperde ui fruiten, de sperciebonen daarna toevoegen en 2 minuten mee laten bakken. Sambal (naar smaak 1 tl.) en knoflook erbij, dan de pindakaas toevoegen en 3 minuten laten indikken. Bouillon erbij gieten, zodat de saus licht gebonden is. Op smaak brengen met peper, zout, ketjap en citroensap.
Eet smakelijk!

Door: Renske Koelewijn
Nog wat tips
Lekker met rijst en gemarineerde kipfilet.
Als je het echt Indonesisch wilt maken gebruik dan ipv citroensap citroenblad 'Daun Jeruk' (daon djeroek) ook bekend als djeruk purut (djeroek poeroet), kaffir of lime leaf.
 

Laatste recept