Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 168 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Sambel goreng tempee
Dit is een bijgerecht bij de rijst dus, of ook lekker op brood
zelfgemaakt maar met hulp van een kant en klaar doosje boemboes (kruiden)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Tempeh
Hoeveel
meerdere
  • tempee (ind. toko)
  • olie (b.v.zonnenbloem)
  • doosje kant en klaar sambel goreng kruiden (Ind. toko), b.v. Koningsvogel
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
1 snijd de tempee in plakjes van ca. 1 cm.
2 leg ze op  2 stapeltjes, en snijd ze overlangs door, dan weer dwars, zodat er blokjes ontstaan
3 in koekepan (een wat diepere) laagje olie (ca. 3 cm.)
4 heet laten worden en hierin de tempeeblokjes bruin bakken, met spaan eruit halen
5 teveel aan olie in kommetje doen (vuurvast want olie is heet!),
6 ietsje van de olie in de pan laten, en hierin de s.g.boemboes aanbraden, ietsje water toevoegen
7 Nu de tempeeblokjes hierin vermengen, goed roeren en nog even braden.
8 wat zout toevoegen
9 als het gerecht klaar is, in bakje doen , af laten koelen en in de ijskast bewaren, of meteen serve
  ren
Nog wat tips
Sambel goreng tempee is warm en koud lekker. Ook op een boterham.
 

Laatste recept