Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 171 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rijst met kophaasmedaillon in zoetzure saus
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Chinees
Bereidingswijze
Roerbakken
Gerecht
Groenten
Rijst
Vlees
Hoeveel
4 personen
  • 2 Kophaasjes in dunne plakken (medaillons)
  • Basmati of Pandanrijst,
  • Roerbakolie,
  • Rode Paprika (reepjes),
  • Ui in dunne ringen,
  • Ananaspartjes op sap,
  • Woksaus Sweet & Sour
  • Bosuitjes in ringetjes
  • Ham in dunne reepjes
Werkwijze voor dit gerecht

Kook de rijst en laat deze afkoelen.
In koekenpan olie verhitten en het vlees al roerend omscheppen tot deze bruin is.
Voeg de paprika en uiringen erbij. Het geheel even blijven roerbakken.
Dan de ananasstukjes met sap en de woksaus toevoegen en op smaak brengen met wat sojasaus. en ong.4 min. laten sudderen.

In een wok  de olie verhitten en de rijst in gedeelten al scheppend toevoegen. De bosuitjes en ham erdoor en serveer deze op een mooi plat bord.
Over de rijst het vlees met de saus scheppen en de selamat makan.

 

Laatste recept