Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 128 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rempah Ajam
Dit is een kipgerecht bij de rijst. Het kan ook van gewoon half om half gehakt, maar dan heet het natuurlijk geen Rempah ajam meer, maar Rempah daging(vlees)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Porties
4-5
  • 1 pond kippengehakt
  • een kopje vol geraspte klapper (cocosnoot)
  • 2 eieren
  • 2 lepels fijngesneden uien
  • 3 teentje knoflook (fijngemaakt)
  • 1 rode lombok (spaanse peper) fijngesneden
  • 1 theel. ketoembar poeder (toko)
  • 1/2 theel. djintan poeder(toko)
  • 2 theel. laos poeder (toko)
  • 1/2 theel. trassie (poeder of stukje)
  • zout
  • olie of  boter

Werkwijze voor dit gerecht
Meng het gehakt met al deze ingrediënten, vorm er platte koekjes van rond, of kleine balletjes, en braad ze gaar.

Dat is alles!

Lekker en gemakkelijk dus..! 
Nog wat tips
Je kunt geraspte klapper (cocosnoot) kant en klaar kopen in de Ind. toko, maar het lekkerste is een verse kokosnoot kopen, die openmaken en raspen, het teveel kan goed bewaard worden in de Freezer.
 

Laatste recept