Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 656 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paella a la Paqui

Hele snelle maaltijd

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Braden
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Sperziebonen
1 beker rijst,
4 kipkarbonades,
1 kipbouillonblokje,
2 theelepels kerrie,
1 theelepel paprikapoeder,
1 blik sperziebonen,
1 citroen.
Werkwijze voor dit gerecht
Braad de kipkarbonades gaar in een hapjespan. Voeg zoveel water toe dat ze onderstaan en strooi de rijst erbij in de pan. Kruimel het bouillonblokje erover en strooi de kruiden erover. Breng alles aan de kook, temper de hittebron en doe dan het deksel schuin op de pan. Stoof het gerecht tot de rijst gaar is en het water is opgenomen door de rijst. Doe op het laatst de sperziebonen erover en laat deze nog even mee verwarmen. De rijst mag ietsje op de bodem van de pan bakken, maar niet aanbranden.
Dien op als de bonen ook warm zijn en  met op elk bord een dikke schijf citroen die erover wordt uitgeknepen.
 

Laatste recept