Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 168 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lamsschouder met geglaceerde groenten
Een mooi Belgisch ovenpotje om van te watertanden.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Lamsvlees
Hoeveel
4 personen
  • 1 lamsschouder van 1,2 kg
  • 4 raapjes
  • 1 aubergine
  • 2 groene pepers 
  • 2 rode pepers
  • 4 middelmatige wortelen
  • 1 ui
  • 4 lookteentjes
  • 125 g blonde rozijnen
  • 2 snufjes kummel
  • 1 snufje cayennepeper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 dl witte wijn ( droog )
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 160°C, zo mogelijk + warme lucht.
  2. Ui pellen en deze samen met de aubergine en pepers in staafjes snijden.
  3. Het vlees zouten en in 3 eetlepels hete olijfolie laten kleuren.
  4. Uit de pan halen en laten rusten op een rooster.
  5. Laat de ui en de pepers "zweten" in een 3-tal lepels olijfolie,aubergine toevoegen en daarna de raapjes, de wortelen en de teentjes knoflook.
  6. Leg de lamsschouder hier bovenop, leg er de rozijnen op, een snufje kummel, wat cayennepeperen wat zout, 1 dl witte wijn.
  7. Deksel er op en in de oven plaatsen gedurende 2 uur op 160 °C.

Opdienen met gekookte of gestoomde aardappelen.

 

Laatste recept