Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 256 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kraak-Knappers (CHIPS)
Da’s nog eens andere chips!!!
Lekker met jouw favoriete dipsaus.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Wortels
  •  1 Winterwortel
  •  2 Theelepels Tacokruiden
  •  1 Zoete aardappel
  •  2 Eetlepels Cajunkruiden
  •  Fituurpan of braadpan met 1 liter (zonnebloem)olie

Keukenpapier
Kaasschaaf of dunschiller 

Werkwijze voor dit gerecht

1. De wortel... Schil de wortel met een dunschillen, de boven- en onderkantsnij je eraf. schaaf hem dan boven een kom met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Strooi de tacokruiden over de wordtelplakjes

2. Dan de aardappel.... Ook schillen. en, boven een andere kom, in dunne plakjes schaven. Dep de plakjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met cajunkruiden.

3. Frituren... Vraag de hulp van iemand die de frituurpan bedient. verhit de olie tot 170’c of tot er witte damp afkomt. leg wat velletjes keukenpapier in een vergiet. doe de plakjes aardappel in een frituurmandje en bak ze in ca. 1 1/2 minuut goudbruin.Schep de chips met een schuimspaan uit de pan. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

4. bak op die manier ook de plakjes wortel in 2 porties in 2 minuten lichtbruin.

Nog wat tips
Schep de chips regelmatig voorzichtig los met de schuimspaan, maar pas op bij spatten en voorkom dat er vet over de rand heenbruist!
 

Laatste recept