Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 170 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kipgoulash
Goulash is van oorsprong een Hongaars soepgerecht, de ingedikte versie is wordt meer een vleesstoofpotje. Het wordt vaak van rundstoofvlees gemaakt, maar deze variant met kip is zeker het proberen waard.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Stoven
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Paprika's
Hoeveel
4 personen
  • 350 g kipfilet
  • kipkruiden
  • knoflook(poeder)
  • 1 grote ui
  • 2 grote rode paprika’s
  • 50 g boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 theel.scherp paprikapoeder
  • 3 dl.kippebouillon (van tablet)
  • 2 eetl.creme fraiche
  • evt. wat allesbinder
Werkwijze voor dit gerecht
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kipkruiden en evt. wat knoflookpoeder. Maak de ui en paprika schoon en snijd alles in stukjes. Bak de kipfilet in de hete boter bruin. Fruit de ui kort mee.
Voeg de tomatenpuree,  paprikapoeder, paprikastukjes en de bouillon toe en stoof de goulash in 45 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en roer er de creme fraiche doorheen. Eventueel nog wat allesbinder om het dikker te maken.

Door: Yvonne de Winter
Nog wat tips
Lekker met rijst en zure komkommersalade.

 

Laatste recept