Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 204 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kipfilet in een lekker sausje

Hollands met een Indonesische touche.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 personen
  • 400 - 500 gram kipfilet,
  • 1 grote ui,
  • zoete ketjap
  • olijfolie of andere olie
  • tomatenketchup
  • pindakaas
  • azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • suiker
  • sambal
  • Worchester saus
  • 250 ml slagroom, maizena of ander bindmiddel
  • eventueel een banaan
Werkwijze voor dit gerecht
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer deze met 1 teentje knoflook, wat sambal en ca. 5 eetlepels ketjap en 2 eetlepels olie. Laat dit minimaal een kwartier staan. Bak de gemarineerde kipfilet. Voeg de gesneden ui toe als het vlees bijna gaar is. Voeg nu toe: 4 eetlepels tomatenketchup,
4 eetlepels ketjap, 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel pindakaas, 3 theelepels suiker, een beetje sambal,een beetje Worchester saus, en 1 geperst teentje knoflook.
Voeg als laatste slagroom toe (250 ml)en laat het geheel nog even sudderen, af en toe roeren. Breng de saus met wat maizena of ander bindmiddel op dikte.
Serveren met rijst en sperzieboontjes.
Liefst een dag van tevoren maken.
Nog wat tips
Je kunt ook een banaan in plakje toevoegen, maar dan pas op het laatst, anders wordt het geheel te papperig.
 

Laatste recept