Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 168 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Indische Boontjes
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Roerbakken
Gerecht
Groenten
Belangrijkste Ingrediënt
Sperziebonen
Hoeveel
4 porties
  • 400 gr. sperzieboontjes,
  • 2 uien,
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 blok santen
  • 1 rode lombok
  • 1 a 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel soysaus
Werkwijze voor dit gerecht

Ontdoe de boontjes van hun topjes en snij ze in kleine schuine reepjes.
Fruit de uien (gesnipperd) in de olie.
Voeg de (geperste) knoflook en de sambal toe. Laat dit even lekker bakken.
Dit ruikt namelijk lekker.

Voeg de boontjes toe. Laat deze 5 min. roerbakken. Voeg dan een paar kopjes warm water en de santen toe. Laat de boontjes nu gaar worden.

Dit recept is lekker met gebakken kipfilet, gemarineerd in een mengsel van soysaus, knoflook, ui en laospoeder.

Natuurlijk met rijst!!

 

Laatste recept