Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 197 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ikan Bali
Da's dus met kabeljauwfilet!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Rijst
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kabeljauw
Hoeveel
4 personen
  • Diepvries kabeljauwfilet,
  • uien,
  • knoflook
  • Sereh sprieten (citroengras)
  • Serehpoeder
  • Sambal Oelek Trassi
  • Tomatenpuree,
  • Olie
Werkwijze voor dit gerecht

Bevroren kabeljauwfilet inwrijven met weinig zout.
Uien snijden, knoflook  sambal oelek trassi toevoegen met gemberpoeder. Mengen in een schaal.
Vervolgens in de olie bakken tot de uien glazig worden. Daarna opvullen met water, even door laten koken, schepje tomatenpuree erdoor en even roeren.

Op dit moment kun je de smaak aanpassen en bijstellen door toevoegingen van ingrediënten. Leg daarna de vis rauw erin totdat deze er net onder het sausniveau staat. Even aan de kook brengen, zacht zetten en zachtjes 20 min. laten sudderen.

Niet roeren want dan maak de je de visstructuur kapot, de bedoeling is dat je het stukje visfilet heel gaat serveren.

Het bosje serehsprieten tot een bosje vlechten en laat dit gevalletje mee sudderen, vervolgens in laten dikken, trosje sereh eruit halen en eet smakelijk.

Serveren met witte rijst of gele rijst

Nog wat tips
TIP: Maak het een dag van tevoren klaar en gun de ingrediënten de ruimte om in te trekken
 

Laatste recept