Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 181 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
IJskoffie granité
recipe image

Super koele afsluiter, deze ijskoffie .... ook als het nog geen hartje zomer is.
Trouwens het simpele receptje voor een Carajilo zal ik eens op het Groeiend Kookboek zetten. Niet koel en verfrissend maar wel erg opwekkend!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Gerecht
IJs & Sorbets
Anders...
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
4 tot 8 porties
  • 1 liter espresso of sterke koffie
  • 185 gram basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 1 dl water
  • 2 dl koffielikeur
  • koffieboontjes en verse mint voor de garnering
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Vermeng de cacaopoeder, de basterdsuiker en het water en laat dit mengsel zo’n 3 minuten zachtjes koken.
  2. Laat dit hierna afkoelen en voeg er dan de koffie en likeur aan toe.
  3. Laat dit nieuwe mengsel in ongeveer 5 uur opstijven in een plastic bak in de diepvriezer en roer dit regelmatig met een vork door.
  4. Als het mengsel geheel bevroren is, roer het dan nogmaals goed door met een vork.
  5. Vlak voor het serveren moet zulks nog een keer worden herhaald, waarna de ijskoffie in mooie bekers kan worden geschonken.
  6. Garneer een en ander met een takje mint en koffieboontjes.
 

Laatste recept