Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 173 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Havermoutkoekjes
Fryske havermoutkoekjes Boppe
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
30 koekjes
100 gram margarine,
100 gr. witte basterdsuiker,
1 ei,
75 gr. bloem,
1 tl. bakpoeder,
100 gr. havermout,
1/2 el. citroenrasp,
(evt. 75 gr. gemalen hazelnoten).
Werkwijze voor dit gerecht
Meitsje dijn oven hyt op 175 graden.
Rier de sachte buter mei de suker. Klopje it aai troch de kreme.
Doch de bloem, bakpoeier, hafermout, rasp en de nuten dertroch. Kneet alles ta in bal.
Diel de bal in twaen en meitsje der roltsjes fan mei in trochsnie fan 3 sm.
Rolje se yn foalje en liz se 1 ure yn de kuolkast.
Snij de roltsje in plakjes fan 1 sm.
Liz de koekjes op in ynfette plaat en druk se wat platter.
Bak de koekjes yn ungefear 10 min. of.
Yt lekker!
resept = fan Niesje
 

Laatste recept