Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 174 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Hachee simple
recipe image

Als het zo koud is als nu dan lusten we maar wat graag winters voedsel zoals Hachee. Hieronder een simpel stoofpotje waar het hele huis lekker van gaat ruiken. Zeker diegenen die hongerig terugkomen van een schaatstocht zullen je bij binnenkomst kwijlend begroeten. Duidelijker kan de Pavlov reactie niet aangetoond worden.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
4 personen
  • 1 kilo riblappen of runderlappen
  • 3 goudreinetten
  • 4 grote uien
  • goed glas rode wijn
  • een paar jeneverbessen, 3 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes
  • el bloem
  • klont boter
  • 1 runderbouillonblokje, peper en zout
  • 1 a 2 plakken ontbijtkoek
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij het vlees in blokjes, snij niet al het vet weg want daar zit juist lekker veel smaak in. Bestrooi met peper en zout.
  2. Smelt de boter en bak het vlees aan.
  3. Ondertussen de uien snijden. Als het vlees enigszins bruin is, voeg dan de ui toe. Een paar minuten laten meebakken en dan 2 eetlepels bloem toevoegen.
  4. Voeg de wijn toe zodat alles net onder staat. Eventueel aanvullen met water.
  5. Voeg het bouillonblokje, laurier, kruidnagelen en jeneverbessen toe en laat dit minimaal 1,5 uur rustig sudderen.
  6. Rasp de appel. Doe dit bij de hachee samen met de verkruimelde ontbijtkoek. Laat nog minimaal een half uur sudderen. Hoe langer hoe beter.

Eet smakelijk!

Nog wat tips

Serveren met zelf gestampte en geklopte aardappelpuree en winterse groenten (bv rode kool, bieten of spruiten).

 

Heeft u een restje over? Morgen is het nog lekkerder en invriezen kan uitstekend.

 

 

Laatste recept