Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 105 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Grand Marnier parfait
Plakjes of bolletjes? Bruin of wit? Of gewoon lobbig?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Slagroom
Hoeveel
4 - 8 porties
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100cc grand marnier
  • 150 gr suiker
  • 3dl slagroom
  • aardbeien
Werkwijze voor dit gerecht

Doe de eieren en de eidooiers in een kom. Kluts deze.
Doe de suiker en de grand marnier erbij en verwarm het geheel au bain marie. (niet laten koken).
Neem de kom van het vuur en mix het geheel 10 minuten tot er een romige massa ontstaat.
Klop de slagroom (zonder suiker) lobbig en roer dit erdoor.
Doe het beslag in een diepvriesbakje en laat dit ongeveer 5 uur invriezen.

Je kunt hier plakjes van snijden of bolletjes van scheppen.
Dit is erg lekker met aardbeien. Ook met chocoladevlokken als garnering is dit lekker.

In de diepvries is het toetje ongeveer 3 weken houdbaar, dus altijd gemakkelijk bij onverwachte gasten!

 

Laatste recept