Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 167 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gevulde Uien (uit Roemenië)
recipe image

Dit is een leuk bijgerecht. En ook nog eens op basis van uien. Dat maak je niet vaak mee.

Toch eens proberen dit uien-gerecht, het zou zomaar eens heel lekker kunnen zijn.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Noten(Wal-, Hazel-, Pecan-, etc)
Ui
Hoeveel
4 personen
  • 12 middelgrote gepelde uien
  • 1 dikke oudbakken witte boterham zonder korst
  • 4 el warme melk
  • 12 fijngehakte walnoten
  • 6 el fijngehakte peterselie
  • mspt komijnzaadjes
  • peper & zout
  • sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 1 tl suiker
  • 2 1/2 dl bouillon van 1/2 vlees en kruidentablet
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Was de uien, zet ze op met zoveel water dat ze juist onderstaan;
  2. Laat het water 5 minuten koken en giet daarna af. Laat de uien goed afkoelen.
  3. Besprenkel ondertussen het brood met de melk en maak het brood fijn. Roer daar de noten, de peterselie, de komijn en wat peper uit de molen door.
  4. Hol de afgekoelde Uien met een puntig scherp mesje uit tot het omhulsel
    ongeveer 2 cm dik is.
  5. Snipper de uit de ui gekomen stukjes fijn en roer deze nog door het gekruide brood.Voeg daaraan naar smaak nog peper en zout of wat
    sojasaus toe. Vul hiermee de uitgeholde uien.
  6. Verwarm de olie in een braadpan; voeg hier 8 of meer eetlepels water aan toe,
    zodat de bodem van de pan voor 1 cm bedekt is en zet de uien naast elkaar in de pan.
    Doe daar de deksel weer op en laat ze langzaam warm worden.
  7. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem door de boter en laat de bloem
    enigszins gaar worden.
  8. Voeg de suiker toen en schenk al roerend de bouillon in de pan tot een
    glad geheel ontstaat.Voeg naar smaak peper en zout toe en schenk de saus
    tussen de uien.
  9. Laat de saus even opkoken en laat de uien daarna op laag vuur
    in 15 - 20 minuten gaar worden.
  10. Let goed op dat ze niet stuk koken.


    Serveer met een salade van tomaten en komkommer en stokbrood
 

Laatste recept