Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 186 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Enchiladas met kip en kaas
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Paprika's
Hoeveel
4 personen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 400 gr kipfilet
  • 100 gr feta
  • 2 potjes pikante mexicaanse salsasaus-300ml (tacosaus ook goed)
  • 1 zak tarwe-tortilla’s (8 of 10 stuks)
  • 1 bekertje zure room - 125 ml
  • 100 gr geraspte oude kaas
Werkwijze voor dit gerecht

1. Maak de paprika schoon en snijd deze in hele kleine stukjes. Snipper de ui, Snijd de kipfilet in reepjes, verkruimel de feta.

2. Roer in een pan 1 potje salsa met 1/2 dl water, de ui, de paprika en de kipreepjes door elkaar. Breng dit op een half hoog vuur aan de kook en kook de kip in c.a.10 minuten zachtjes gaar.

3. Vet een ovenschaal in. Bestrijk de tortilla’s dun met wat salsa. Verdeel het kipmengsel en de feta erover en rol de tortilla’s op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

4. Strijk de rest van de salsa over de tortilla’s uit. Verdeel de zure room en de geraspte kaas erover.

5. Verwarm de oven voor op 200*C. Laat de enchiladas in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.

Lekker met b.v. avocadosalade.

 

Laatste recept