Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 219 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Dinie’s Hutjekul
Dit recept is van mijn vriendin Dinie. Zij heeft e.e.a. bij elkaar gehutseld toen ze eens onverwacht bezoek kreeg en iets voor op een toostje wilde maken. Sindsdien een favoriete salade bij velen !
Ingrediënten
In één oogopslag
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Hapjes
Dips
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
  1. 1 klein potje of blikje gesn. champignons,
  2. 1 ons ham (achterham, schouderham, yorkham o.i.d.),
  3. 1 ui,
  4. 1 gekookt ei,
  5. mayonaise (of varianten zoals halvonaise),
  6. peper,
  7. zout,
  8. peterselie.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snipper de ui,
  2. snijdt de gesn. champignons nog wat kleiner,
  3. snijdt het gekookte ei fijn,
  4. snijdt de ham fijn.
  5. Meng dit alles in een kom,
  6. doe er mayonaise bij tot de salade de gewenste dikte heeft en meng er wat gedroogde peterselie door.
  7. Maak op smaak met peper en zout en geef het eventueel een persoonlijk tintje door toevoeging van kruiden naar smaak zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, maggi etc.
Nog wat tips
 

Laatste recept