Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 220 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Puur Gezond! Slank in 8 stappen Afdrukken E-mailadres
puurgezondin8stappenHet boek “Puur Gezond! Slank in 8 stappen” van Karine Hoenderdos ligt 20 april in de schappen. Wat een verademing. Na het vertrek van Sonja Bakker, “the girl next door”, neemt Karine Hoenderdos, “charming with brains”, het estafettestokje over. De kernboodschap: 8 stappen die je (eet)gewoonten blijvend veranderen.

Wie laat zich anno 2010 nog verleiden tot het kopen van afslankcrèmes en afslankpillen, of overhalen tot het volgen van Montignac of crash diëten? Nee, Nederland wordt steeds slimmer. We weten dat al die diëten óf niet werken, óf de kilo’s er heel snel weer aanzitten. In de tussentijd is alleen je portemonnee slanker geworden, voel je je een wandelende calorietabel en heeft je basaalmetabolisme zich aangepast, zodat iedere volgende poging tot afvallen mislukt. We weten dat we gezondere voedingsgewoonten en lichaamsbeweging moeten volhouden voor de rest van ons leven. Dus wat we nodig hebben zijn geen hypes en tovermiddelen, maar een leidraad bij het doorbreken van onze vaste gewoonten en het aanleren van nieuwe gewoonten. En dát is nu net wat diëtist en voedingsjournalist Karine ons met haar nieuwe boek biedt.

‘In de loop der jaren heb ik een eigen kijk op gezond eten ontwikkeld. Als het gaat om onze gezondheid, is “puur” de beste keuze’, aldus Karine die kiest voor roomboter in plaats van margarine en onverpakte producten die geen extra gezondheidsclaim nodig hebben.
Wie de methode van Karine volgt, hoeft niet in één keer het roer om te gooien. Iedere week ga je één nieuwe uitdaging aan. Ze benoemt herkenbare valkuilen en reikt creatieve oplossingen aan. Aan het eind van het boek heb je de belangrijkste principes toegepast in je dagelijks leven: je eet 3 gezonde tussendoortjes; je ontbijt Puur Gezond; je drinkt minstens 2 liter per dag; je beweegt elke dag 1 uur; je neemt je ontspanning; je eet veel groenten en je maakt een weekplanning voor Puur Gezonde maaltijden. Maar het allerbelangrijkste is, dat je lol krijgt in lekker eten!

De mooie foto’s, frisse schrijfstijl, wetenschappelijke achtergrond en praktische tips maken dit boek de moeite waard. Want eerlijk is eerlijk, het zal wat moeite kosten om het blijvende resultaat op pagina 95 te bereiken! Ben je ongeduldig? Begin dan achteraan bij de menu’s, volg het 8 stappenplan en sluit af met de inleiding.
Door: Lara van Aalst  

Puur Gezond! Slank in 8 stappen. Karine Hoenderdos, Thoeris, (verschijnt 20 april), ISBN 9789072219671, 208 pagina’s, € 19,95
BESTEL in de webwinkel van PuurGezond.NU

 
 

Laatste recept