Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 156 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Verhaal achter het Recept

Heb jij een bijzondere herinnering aan een recept: een ontroerend moment, een feestelijke gebeurtenis, een romantisch plekje of een dierbaar persoon? Voer je recept in en Mail je verhaal achter dit recept aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vergeet niet in de mail te melden over welk recept het gaat.Macaroni maar dan net effe anders Afdrukken E-mailadres

Al jaren en jaren en jaren maak ik macaroni op mijn eigen manier, en dat betekent dat er echt van alles doorheen zit, dus ook tomaten of tomatenpuree.
Ik vind het altijd erg lekker... al zeg ik het zelf.

Nog lekkerder vind ik het als ik alles nog wat opbak in een koekenpan, met een beetje olie dan wordt alles wat krokant, lekker doorbakken knapperig!
En altijd vraag ik aan m’n echtgenoot ... 'lekker?' En al 40 jaar is het antwoord dan steevast ’Ja, lekker, maar  n i e t... zoals m’n  m o e d e r  het maakte!’. Dit natuurlijk altijd om mij op de kast te jagen!

Lees meer...
 
Kikkerbilletjes Afdrukken E-mailadres

Ik heb een leuke herinnering, uit m'n jeugd, aan Swie Kee!

We gingen op een dag uit-eten bij een Chinees in de benedenstad van Batavia. Daar waren heel veel Chinese restaurants. We zaten heerlijk te eten.

Alle gerechten na elkaar, zo gaat dat bij echte Chinezen. Wij kinderen zaten ook erg te genieten van de kikkerbilletjes.

Plotseling zei mijn vader: "Wat vonden jullie nou het lekkerst? In koor riepen we dat we die kleine stukjes kip zo zalig vonden. "Nou, zei m'n vader, dat was dus geen kip, maar dat waren kikkerbilletjes.

We begonnen alle drie tegelijk te gillen, en zeiden dat we dat dus nooit meer zouden eten!!

Sooo kassian!!!
kikker

 
Sontoloyo Afdrukken E-mailadres
Sontoloyo is een Maleis woord, en het betekent: sufferd, uilskuiken of iets dergelijks.

SontoloyoHet recept doet me altijd denken aan een oude lieve Indische dame, die me het recept gaf (ze is al lang overleden). Ze deed altijd nogal krachtige uitspraken. Het recept 'Telor Sontoloyo' is dan ook 'kort en krachtig', zoals je kan zien.

Eén van haar uitspraken was : "Al zit een kikker op een stoel ...hij springt toch weer in de modderpoel!"

Probeer het maar eens te zeggen, maar dan wel met die DIKKE "D", zoals zij dat deed.

Door: Oma  Manis
 
Het verhaal achter het Recept Afdrukken E-mailadres

Heb jij een bijzondere herinnering aan een recept: een ontroerend moment, een feestelijke gebeurtenis, een romantisch plekje of een dierbaar persoon? Een recept uit je jeugd of een recept waar je mee indruk hebt gemaakt op je geliefde.
Voer je recept in en mail je verhaal achter dit recept aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vergeet niet te melden over welk recept het gaat.

 


 

Laatste recept