Kruimeldeeg-appeltaart
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr fijne witte suiker
  • snuifje zout
  • 100 gr koude boter in stukjes
  • 2 geklopte eierdooiers
  • 650 gr golden delicious appels geschild van klokhuis ontdaan en halve maantjes van een halve centimeter van gesneden
  • 60 gr bruine suiker
  • 1 soeplepel zelfrijzende bloem
  • 1 halve koffielepel kaneelpoeder
  • 1 halve theelepel nootmuskaatpoeder
Werkwijze voor dit gerecht

1. Oven op 200 graden verwarmen.
2. Bloem zeven,witte suiker en het zout toevoegen in een grote ronde kom.
3. Voeg de stukjes zeer koude boter toe en meng zodat alles op een korrelige massa lijkt.
4.Eierdooiers toevoegen en nogmaals roeren tot een kreumelig deeg ontstaat.
5. Neem er 1/4 van het mengsel uit en bewaar voor straks.
6.Laat het deeg een paar uur rusten ofwel tot de dag nadien.
7. Neem een ingeboterde taartvorm van ongeveer 20 cm en bedek de bodem en wanden met het deeg en druk goed aan.
8.Doe de appels met de bruine suiker een soeplepel zelfrijzende boem,kaneel en nootmuskaat in een grote kom en roer door elkaar.
9. Doe dit mengsel op het deeg in de taartvorm.
10.Bedek het afzonderkijk gehouden deeg over de appels.
11. Plaats de taart in de voorverwarmde oven voor 15 min. op 200 graden C.
12. Verlaag dan de temperatuur tot 175 graden en laat nog 20 minuten verder bakken zodat de top van de taart goudbruin is.

Door: Denis de Muylder

Nog wat tips

 Voor de snelle bakkers: Je kan natuurlijk ook klaargekocht kreumeldeeg gebruiken.