Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 209 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Marsepein echt of nep? Afdrukken E-mailadres

Marsepijnen varkentjesMarsepein wordt gemaakt van amandelen, suiker en eventueel (natuurlijke) kleur en smaakstoffen. De smaak en kwaliteit varieert. Dit is afhankelijk van de productiemethode (warm of koud) en van de verhouding suiker/amandel. Maar soms worden er helemaal geen amandelen gebruikt! Stiekem gebruikt Sinterklaas dan (het veel goedkopere) witte bonenmeel. Het RIKILT in Wageningen vertrouwde de goedheiligman niet. Daarom legden ze zeven soorten marsepein onder de microscoop…

Deze zeven verschillende soorten marsepein kwamen uit warenhuizen, supermarkten en ambachtelijke bakkers in Nederland. Met behulp van de nieuwste technieken werd gecontroleerd of het marsepein alleen uit amandelen bestond of dat er ook andere noten/bonen in aanwezig waren..
Sinterklaas kan opgelucht ademhalen, want er zaten geen neppers tussen. Alle onderzochte marsepein was gemaakt met echte amandelen.

 
 

Laatste recept