By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Tim De Roeck
Ze zeggen dat het Lente is, want ... het is aspergetijd. De aspergestekers gaan weer op pad. Hier alvast een fijn lente receptje, maar eerst nog even dit uit de wikipedia: Een van de bekendste soorten is de Noorse kreeft of langoustine, niet te verwarren met de langoest. Deze laatste soort wordt veel groter maar mist de scharen, die de langoustine wel heeft. In landen rond de Middellandse Zee wordt de bereide langoustine 'scampo' genoemd (meervoud scampi), in Nederland en België wordt de term scampi gebruikt voor de reuzegarnaal, met daar als meervoud scampi's |
Niet bezuinigen op oliebollen en appelflappen |
![]() |
![]() |
Nederlanders beknibbelen niet op eten tijdens de Kerstdagen en Oud en Nieuw. Dit blijkt uit een onderzoek van GfK naar de invloed van de crisis op onze december uitgaven. De trend die het onderzoeksbureau de afgelopen jaren heeft gezien, zal zich naar verwachting ook in 2012 doorzetten. Dit zou betekenen dat we dit jaar, ondanks de crisis, de feestdagen uitbundig zullen vieren. We besparen niet op oliebollen, appelbeignets en andere lekkernijen.
De supermarkten kunnen zich dit jaar opmaken voor een goede Kerst piek, zo blijkt uit de prognoses van GfK. De kerstomzet (week 51) zal dit jaar ongeveer € 834 miljoen bedragen. Iets minder dan vorig jaar (€ 834,2 miljoen) maar nog steeds aanzienlijk, zeker in de context van de economische crisis. Wel wordt er bespaard doordat we minder Sinterklaas cadeaus, vuurwerk en kerstbomen gaan kopen. Om de kosten te drukken zullen we ook minder uit eten gaan. Lees hier het hele GfK onderzoek. Merry Crisis |