Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 103 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Meer aandacht voor de geur van gerechten Afdrukken E-mailadres

Geurende BasilicumDe geur van voedsel beïnvloedt hoeveel iemand eet. Hoe sterker het aroma van een voedingsmiddel is, hoe kleiner de hapjes zijn die mensen ervan nemen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR (University & Research centre), TI Food & Nutrition en NIZO food research, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Flavour.

De onderzoekers denken daarom dat het toevoegen van aroma gebruikt kan worden om kleinere hapjes te eten. Eerder onderzoek liet al zien dat bij het nemen van kleinere hapjes sneller het gevoel ontstaat dat je genoeg gegeten hebt. Meer uitgesproken smaken dus en niet van die laffe alles-smaakt-het-zelfde gerechten.

En als er iets heerlijk en sterk geurt... dan is het wel verse basilicum... Pimp je Paasontbijt daarom deze keer eens met blaadjes basilicum. Lekker bij je omelet met zalm.
En als het klopt, eet je dus ook wat minder.

Van de overgebleven blaadjes maak je de volgende dag een een verse pesto: met pijnboompitten, olijfolie, 2 teentjes knoflook en Pecorino kaas(of Parmezaan).
Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en de Pecorino of Parmezan met wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta.

 
 

Laatste recept