Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 211 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Weetjes

Weetjes over voeding en eten.



Niet bezuinigen op oliebollen en appelflappen Afdrukken E-mailadres

Nederlanders beknibbelen niet op eten tijdens de Kerstdagen en Oud en Nieuw. Dit blijkt uit een onderzoek van GfK naar de invloed van de crisis op onze december uitgaven.

De trend die het onderzoeksbureau de afgelopen jaren heeft gezien, zal zich naar verwachting ook in 2012 doorzetten. Dit zou betekenen dat we dit jaar, ondanks de crisis, de feestdagen uitbundig zullen vieren. We besparen niet op oliebollen, appelbeignets en andere lekkernijen.

GfL Oliebollen statistiek

Lees meer...
 
Winnend recept: Hartige Tarte Tatin Afdrukken E-mailadres

Vergeten groentenVergeten groenten; je ziet ze wel eens liggen bij de groenteboer, maar wat moet je ermee?
Het zijn vaak onooglijke knollen en wortels, zoals Ramanas. Pastinaak, Schorseneren of Mierikswortel.
Dat je er wel degelijk een smakelijk gerecht van kan maken, bewees Anja Annink. Zij won op 8 juni een prijs met haar recept: "Tarte tatin van pastinaak en bataat, met kabeljauw en rode biet".
Het recept van Anja kreeg van de jury de titel: 'meest gezond, orgineel én smaakvolle gerecht'.

Nieuwsgierig geworden?:
Kijk snel op de website van VU-connected en ga aan de slag met het het winnende recept.

 
Meer aandacht voor de geur van gerechten Afdrukken E-mailadres

Geurende BasilicumDe geur van voedsel beïnvloedt hoeveel iemand eet. Hoe sterker het aroma van een voedingsmiddel is, hoe kleiner de hapjes zijn die mensen ervan nemen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR (University & Research centre), TI Food & Nutrition en NIZO food research, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Flavour.

De onderzoekers denken daarom dat het toevoegen van aroma gebruikt kan worden om kleinere hapjes te eten. Eerder onderzoek liet al zien dat bij het nemen van kleinere hapjes sneller het gevoel ontstaat dat je genoeg gegeten hebt. Meer uitgesproken smaken dus en niet van die laffe alles-smaakt-het-zelfde gerechten.

En als er iets heerlijk en sterk geurt... dan is het wel verse basilicum... Pimp je Paasontbijt daarom deze keer eens met blaadjes basilicum. Lekker bij je omelet met zalm.
En als het klopt, eet je dus ook wat minder.

Lees meer...
 
Snertweer! Tijd voor erwtensoep weetjes Afdrukken E-mailadres

Als het buiten nat, koud en donker is, is het tijd om erwtensoep te maken.
Al roerend boven de pan met de groene welriekende massa, borrelen er plots allerlei erwtensoep vragen bij je op. 'Groeiend Kookboek' heeft wat erwtensoep weetjes voor je verzameld.snert

Lees meer...
 
Etiket tegen voedselverspilling Afdrukken E-mailadres

voedsel verspillingBen jij zo iemand die al het eten dat over de houdbaarheidsdatum heen is in de prullenbak kiepert? Dan ben jij ook schuldig aan de voedselverspilling in Europa.

Meer dan de helft van al het voedsel in de Europese Unie, belandt bij het afval! Als het aan het Eropees Parlement ligt, dan zal de voedselverspilling in 2025 gehalveerd zijn. Eén van de maatregelen die het EP voorstelt, is om naast de gebruikelijke houdbaarheidsdatum 'ten minste houdbaar tot' (wat alleen maar aangeeft dat de kwaliteit achter uit gaat), nu ook een 'te gebruiken tot' houdbaarheidsdatum op het etiket te zetten.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 7
 

Laatste recept