Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 107 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Soort dieet maakt niet uit Afdrukken E-mailadres
vrijdag 06 maart 2009 01:00

Wie heeft niet eens een populair dieet uitgeprobeerd, in de hoop dat dit nu écht de oplossing is in de eeuwige strijd tegen die vetrolletjes?
Eerst is vet de boosdoener en moeten we juist veel koolhydraten eten. Maar dan moeten weer juist weer veel vet eten en zijn producten als brood, pasta, rijst, bananen uit den boze (Montignac). Nu Erica Terpstra 40 kilo is afgevallen met het eiwitdieet, stort heel Nederland zich op de Eiwitdrankjes van Prodimed.
Om gek van te worden! Maar dit is niet langer nodig. Welk dieet je ook doet, het effect is volgens Eetprofessor Katan hetzelfde; het maakt allemaal niets uit.

We mogen weer terug naar het ouderwetse calorieën tellen. Want waar je je calorieën ook uit haalt, blijkt uit eindelijk niet uit te maken. Als je maar minder eet dan je verbruikt.
Dit concluderen wetenschappers na een uitgebreid onderzoek naar het effect van verschillende dieten. Duidelijk? dat wel, maar ook teleurstellend. 
En dan hebben we ook nog een lange adem nodig. Want het blijkt dat na een half jaar iedereen gemiddeld 6 kilo kwijt is en hier na twee jaar meestal nog maar 4 kilo van over is.

 
 

Laatste recept