Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zomerse salade met vinaigrette
Gemaakt door Dorien, zondag 11 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Hoeveel
4 personen
  • 200g gerookt spek,
  • 125 g champignons,
  • 60 g lollo bianco(witte krulsla),
  • 60 g eikenbladsla,
  • 12-tal druiven,
  • 24 blaadjes witloof,
  • 96 g Boursin (groot),
  • 10 g pijnboompitten,
  • 2 eetl water,
  • 2 eetl zonnebloemolie,
  • 2 eetl notenolie,
  • 2 eetl frambozenazijn,
  • peper, zout en beetje fijn geknipte bieslook
Werkwijze voor dit gerecht

Bak het spek en de champignons en laat ze (gedeeltelijk) afkoelen. Was de sla en sla en snij in reepjes. Was de witlofblaadjes en de druiven. Halveer de druiven. Rooster de pijnboompitten. Schik de ingrediënten in bloemmotief. (een rondje met sla int midden van het bord met 4 witloofblaadjes in het rond er omheen . In het midden van het slakransje spek-champignonmensgel en erboven op een plakje Boursin. Tussen witloofblaadjes de halve druif en in de blaadjes de geroosterde pijnboompitten.)
Meng de zonnebloemolie, notenolie, frambozenazijn en het water.
Kruid met peper,zout en bieslook. Schenk over de salade.


Smakelijk

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 131 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...