Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zalmlasagne
Gemaakt door een Keukenprinses, donderdag 24 september 2009

Is het nou Lasagna of Lasagne?   Lasagne

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Zalm
Lasagne
Hoeveel
4 personen
  • 300 gr. zalmsnippers, Lasagne
  • 1 blik gepelde tomaten,
  • lasagne bladeren,
  • 1 potje groene pesto,
  • 1 pot spinazie,
  • 1 zakje 4 fromaggio,
  • 1 zakje bechamelsaus,
  • 0,5 ltr melk,
  • 2 uien,
  • 2 tenen knoflook,
  • 2 theelepels basilicum,
  • 1 zakje pittige strooikaas,
  • zout, peper, olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht

fruit met olijfolie 1 ui en doe hier de uitgelekte spinazie bij. laat 3 minuten bakken. schep er het potje pesto door, goed roeren en apart zetten.

fruit met olijfolie 1 ui en knoflook en doe hier de tomatenblokjes bij. op smaak brengen met zout, peper en wat basilicum. laat minstens 5 minuten goed koken, zodat het niet meer al te vochtig is. zet apart.

Doe ongeveer 100 gram zalmsnippers in blender (of staafmixer) en pureer dit. bereid de kaassaus volgens verpakking en doe ook in blender. pureer alles tot gladde zalmkaassaus.

Maak de bechamelsaus op smaak met peper en basilicum.

Vet ovenschaal in met olijfolie en maak de volgende laagjes:

  1. helft van tomatensaus
  2. lasagnebladen
  3. helft van spinazievulling en giet hier de helft van de zalmkaassaus over
  4. lasagnebladen
  5. andere helft van tomatensaus en overgiet dit met een derde van bechamelsaus
  6. lasagnebladen
  7. andere helft spinazievulling, weer overgoten met zalmkaassaus en leg hier de overgebleven zalmsnippers mooi op.
  8. lasagnebladen
  9. overgiet dit alles met bechamelsaus en bestrooi dit met de pittige kaas.

Zet de lasagne in de voorverwarmde oven (200 graden) en laat dit ongeveer 40 minuten bakken totdat het bovenste laagje mooi bruin begint te worden.
Haal de lasagne eruit en laat hem minstens 15 minuten rusten voordat je hem opdient.

Eet zeer smakelijk, lekker natuurlijk met een frisse salade erbij.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 133 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...