Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Wortel/Bleekselderij stamppot met Spekjes
Gemaakt door een Keukenprins, zaterdag 17 oktober 2009
Met een Hollands stamppotje verras je zelfs je buitenlandse vrienden. Hun reactie zal je verbazen.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Stamppotten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Wortels
  • Dobbelsteentjes gerookt spek
  • 1flinke winterpeen
  • drie of vier stengels bleekselderij
  • 8oo gram aardappelen.
Werkwijze voor dit gerecht

Bak de spekjes uit op een zacht vuurtje.
Maak de peen en de bleekselderij schoon en snijd in kleine blokjes.
Als het vet van de spek enigzins is gesmolten, voeg dan de wortel en de bleekselderij toe. Doe er eventueel wat (olijf)olie bij.
Schil de aardappelen, snijd in blokken en kook voor plm. 20 minuten.
Stamp de aardappelen als ze gaar zijn, doe er bij wat u lekker vind (melk, yoghurt, room, olijfolie...)
Roer er het wortel-/bleekselderij-/spekmengsel doorheen. Laat dit eventueel eerst uitlekken, voor een minder vet resultaat.

Door: Bert Apeldoorn

Nog wat tips
Bent je niet zo dol op de smaak van  bleekselderij.  Vervang dit door prei, blokjes knolselderij of koolraap.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 610 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...