Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Verse groentensoep
Van zelfgetrokken bouillon.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
grote pan
  • 250 gram soepvlees
  • 1 schenkel
  • 250 gram gehakt (h.o.h.)
  • zakje boerensoepgroenten
  • handje vermicelli
  • 3 tuinkruidenbouillonblokjes
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Zet in een ruime pan ongeveer 2 liter water op met het soepvlees en de schenkel en breng dit aan de kook.
  2. Als er veel schuim van het vlees afkomt dit even afscheppen met een schuimspaan en weggooien.
  3. De warmtebron klein zetten en ongeveer 2 uur laten trekken.
  4. Ondertussen van het gehakt kleine balletjes draaien.
  5. Als het soepvlees gaar is dit klein snijden.
  6. De schenkel weggooien.
  7. Vul het water in de pan weer aan tot ongeveer 2 liter en als dit weer kookt doe je er de bouillonblokjes in.
  8. Het soepvlees en ook de balletjes,
  9. de soepgroenten en de vermicelli kunnen er nu in.
  10. Tien minuten (zachtjes) laten koken en af en toe roeren.

Smakelijke eten!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 156 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...