Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Vegetarische chinees
recipe image
Gemaakt door Oma Manis, dinsdag 29 mei 2012

De titel lijkt een Contradictio in Termine maar waarom ook niet? Er hoeft niet ALTIJD vlees in.

Super gezond, zo klaar(na het snijden) en dus zoals de titel al vermeldt... vegetarisch!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Vegetarisch
Bereidingswijze
Roerbakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Groenten
Vegetarisch
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
4 - 6 porties
  • 1/4 tot 1/2 blikje mais.
  • 2 stelen bleekselderij. Draden er afhalen met een dunschiller.
  • 2 rode lomboks.
  • 2 lente-uitjes.
  • 80 gr. rettich of radijsjes.
  • 2 wortels.
  • Handje dobbelsteentjes tahoe, liefst uit marinade van sojasaus:
  • Soja Marinade:
  • 2 el Kikoman
  • ca 5 kruidenpoeder Chinees
  • suiker, zout, peper,
  • 1 lente-uitje
  • scheut olie (arachide olie)
  • 80 gram Kastanje champignons.
  • 3 gedroogde  Chinese paddestoelen (half uur weken in warm water).
  • 1dl groenten/kruiden bouillon.
  • Pale medium dry sherry(scheutje).
  • soya saus (Kikoman).
  • 1 el oestersaus.
  • Arachide of zonnebloem olie, geen olijfolie!
  • 1 tl. suiker
  • zout & peper
  • sesamolie
  • bindpapje van 1 el. maizena + 2 el. water
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijd alles klein en fijn en/of in stukjes.
  2. Maak een mooie  'mise en place' (zodat alles in bakjes klaar staat om te gebruiken).
  3. Maak een sausje van bouillon, sherry, sojasaus, oestersaus, peper en suiker.
  4. Roerbak dan op hoog vuur in de arrachide olie de lente ui, pepertjes, paddestoelen, rettich, mais en bleekselderij. Blijven omscheppen en niet te lang want de groenten moeten nog een beetje rauw zijn.
  5. Tahoe met sausje er bij en door blijven scheppen.
  6. Binden met het bindpapje (voorzichtig, want beter te weinig dan te veel).
  7. Tenslotte twee theelepeltjes sesamolie toevoegen(ook hier voorzichtig, want beter te weinig dan te veel).
  8. De bamie is al gekookt en afgegoten, doe hier een heel klein scheutje olie bij tegen het plakken.
  9. Schep bami op diep bord, daarop een schep van de roerbakgroente.

Smullen en gezond!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 179 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...