Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Recepten van de gebruiker J. Steendam

Deze schotel is bij ons favoriet!! Wellicht ietwat inflateus?

Stampotten zijn gemakkelijke éénpans maaltijden en bovendien erg gezonde winterkost.

Ik dacht dat Challe een gevlochten brood was, bestrooit met maanzaad.

Maar in dit ingezonden recept komt het gewoon uit de broodbakmachine. Is dat wel okee? Graag uw oordeel.

Quote  website Joods Historisch Museum:
<< De challe is een gevlochten brood. Tijdens de huiselijke sjabbatviering wordt een lofzegging over het brood gezegd. Daartoe staat bij de maaltijd op vrijdagavond een challeschaal met twee gevlochten broden, challes, op tafel.
Het aantal, twee, verwijst naar de dubbele portie manna, die God tijdens de doortocht in de woestijn op de zesde dag voor de Israëlieten deed neerdalen. Dat maakte de zevende dag, de sjabbat, ook wat betreft de voedselvoorziening tot een rustdag. Een challekleedje bedekt de broden, zoals eertijds het manna door een laag dauw bedekt werd. >>

Een soort zalm/courgette - quiche .... lijkt me erg lekker en bovendien snel en gemakkelijk klaar te maken dit recept.

Volgens oudhollands recept.
Doel: versiering van muffins of cupcakes.
Fryske havermoutkoekjes Boppe
Serveren: warm, lauw of koud.Verrast
Keuze genoeg dus!

Ook geschikt voor in de kinderkeuken. Ook al klinkt het niet kindvriendelijk.
Ze zullen er van smullen.

Lekkere natte Italiaanse plakrijst ... en als je kaas eet ook geschikt voor jou, meneer de vegetariër.

recipe image

Een Quiche op basis van bladerdeeg

In het kader van het vleesminderen... Minstens 1 dag in de week geen vlees en minstens 1 keer in de week vis. Da's trouwens gezond ook, vette vis!

 

Warme noten,kaneel en rozijnen cake. mmmmm Het water loopt me al in de mond!

LEKKERRRRRR ...........

recipe image
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 61 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...