Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
tzatziki
Ofwel koude komkommersalade
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Grieks
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Komkommer
Hoeveel
minstens 6 porties
  • 3 komkommers,
  • zout,
  • zwarte peper,
  • koolzaadolie,
  • 4 teentjes look,
  • halve liter magere yoghurt,
  • dille,
  • muntblaadjes,
  • 1 citroen
Werkwijze voor dit gerecht
  1. schil de komkommers, rasp deze fijn in een vergiet, na elke komkommer te hebben geraspt, strooi je er goed wat zout over en flink wat zwarte peper(naar eigen smaak)
  2. plaats de vergiet op een kom en zet dit gedurende minimum 1 uur in de koelkast.dit om al het komkommervocht te laten verlekken.
  3. daarna neem je een kom en pers de knoflook hierin, voeg 4  eetlepels koolzaadolie(mag ook olijfolie zijn ) toe en het sap van 1 citroen .
  4. daarna 1 eetlepel gedroogde dille toevoegen en een tiental blaadjes gehakte munt.
  5. voeg daarna de yoghurt toe en flink mengen.
  6. als laatste de geraspte komkommers erbij flink mengen, en ijskoud serveren.

Kan als slaatje of als broodbeleg, of als saus bij diverse vlees of visgerechten.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 117 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...