Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tomaten-kaas ovenschotel
Gemaakt door een Keukenprins, vrijdag 23 oktober 2009
Je kunt dit als bijgerecht eten bij alles wat je zelf wilt. Of het nu gekookte of gebakken aardappels zijn of spaghetti of macaroni is. Eet smakelijk!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Vegetarisch
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kaas
Tomaten
  • 10 kleinere tomaatjes,
  • 1 ui,
  • jonge kaas,
  • 1 klein blikje tomatenpuree,
  • zout,
  • peper,
  • nootmuskaat
Werkwijze voor dit gerecht

Oven +- 10 minuten voorverwarmen op 225 graden.

Snij de tomaatjes in plakjes en gooi de zaadjes weg.
Wanneer je alle tomaatjes gesneden hebt snij je een ui in plakken en snij je deze plakken één keer middendoor. Je kunt het beste 2 bakjes of schaaltjes gebruiken om de tomaatjes en gesneden ui tijdelijk appart te houden.

Pak nu een ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm en besmeer deze met boter.

Snij nu enkele plakjes kaas en beleg de bodem met een laagje en zet wat kaas tegen de randen van de schaal op.
Nu pak je de tomaatenstukjes en legt deze in een laag op de bodem kaas. Hierovereen leg je een laag met de halve uienringen en bestrooi deze met wat nootmuskaat, peper en een beetje zout.
Nu kun je verdergaan met de 2de laag, je begint weer met een laag kaas. Als je de kaas hebt liggen smeer je hier ongeveer een half blikje tomatenpuree overheen. Gooi er nu een beetje peterselie over en leg hierna weer een laag tomaat, ui en tot slot de toplaag kaas.
Nu smeer je het overige uit het blikje tomatenpuree op de bovenste laag kaas en strooi je er nog wat peterselie overheen.

Nu is het klaar om in de oven te gaan. Ongeveer 20 minuten op 225 graden. De toplaag lekker krokant maken door er nog 2 a 3 minuten de grill op te zetten.
De tomaten-ovenshchotel is nu klaar om geserveerd te worden, je kunt dit als bijgerecht eten bij alles wat je zelf wilt. Of het nu gekookte of gebakken aardappels zijn of spaghetti of macaroni is.

Eet smakelijk!

Door Rob 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 141 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...