Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tjap Tjoy met kipfilet
De Oestersaus geeft het specifieke milde zout/zoetige smaakje aan dit roerbakgerecht. Het is een sojasaus net als ketjap, maar dan dikker en op smaak gebracht met een vleugje oestersap.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Bereidingswijze
Roerbakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Groenten
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Taugé
Hoeveel
4 personen
  • Zakje Italiaanse?? roerbakgroenten (ja, zit meer kleur in)
  • Bakje tauge
  • 2 Teentjes knoflook of een th.l. geconcentreerde knoflook (Go Tan)
  • Kipfilet(je)
  • Ketjap
  • Oestersaus
  • Wokolie (Conimex)
  • Pandanrijst.
Werkwijze voor dit gerecht

Stap 1.........
Marinade voor de kipfilet. Scheut ketjap met een uitgeperst knoflookteentje in een schaaltje doen.

Stap 2........
Snij het kipfiletje over de lengte in lange dunne reepjes en leg het ong. een half uurtje in de marinade en laat het daarna uitlekken in een vergiet.

Stap 3.........
Kook de rijst gaar.

Stap 4.........
Doe de wokolie in een wok/koekepan en laat het goed heet worden. Wok de kipfilet even kort maar goed door, voeg dan de roerbakgroenten toe en meng het op een hoog vuur goed door. Geef daarna er een scheut oestersaus bij, even goed doorwokken en als laatste de tauge, deze heel even meewokken zodat ze wel knapperig blijft, serveren met de rijst en Selamat Makan.

 

Nog wat tips
Kan ook met mie ipv rijst.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 82 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...