By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door een Keukenprinses
In deze tijd van het jaar (begin Mei) nog bloesems, maar goed ... wel volop te koop in de winkels die appels. |
Voorbereiding:
Zalmsnippers in reepjes snijden en even apart bewaren.
Bieslook en Peterselie fijnsnijden, ook apart bewaren.
Champignons schoonmaken en even blancheren, daarna in koud water bewaren.
Kook een pan met ruime hoeveelheid water en giet daarna de Tagliatelle met champinons erin. Kook de tagliatelle beetgaar (al dente)
Zet tergelijktertijd een andere pan op vuur, liefst met een tefal-laag. Giet hierin de koksroom en laat deze heel voorzichtig warm worden. NIET KOKEN !
Als de koksroom warm begint te worden en de Tagliatelle is a dente, Tagliatelle afgieten in vergiet of zeef en voeg dit direct aan de pan met koksroom. Laat gauw de champinons uitlekken en voe deze er heel snel aan toe. De Tagliatelle neemt heel snel room tot zich. Tagliatelle, room en champignons snel doorroeren totdat het punt bereikt is dat het meeste room opgenomem is door de tagliatelle. Strooi dan pas de gerookte zalmsnippers erover en garneer het af met de fijngesneden bieslook en peterselie.
Direct serveren!!!!!
Eet samenlijk.