Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Stoofpotje rundsvlees
recipe image
Gemaakt door Walter, woensdag 15 september 2010

Enthousiaste Quote van Duderinnetje(Miskend decadent):

<< Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop.
Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis.
Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden.
Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk! >>

Dus probeer dit recept van Walter eens.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Hoeveel
4 personen
  • 600gr rundskarbonaden,
  • 100gr gezouten spek,
  • 100gr wortel in schijfjes,
  • 100gr champignons,
  • 2 dikke uien,
  • 200gr princesseboontjes,
  • 2 tomaten,
  • 1 klein blik tomatenconcentraat,
  • 50cl bruin bier,
  • 50cl rundsbouillon,
  • mosterd,
  • bindmiddel,
  • zout, peper, laurier, thym, braadmargarine/boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij het vlees in kleine brokjes.
  2. Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Snij het spek in reepjes.
  4. Snij de uien in 8.
  5. Bak het rundsvlees,ui en spek kort in 50gr margarine.
  6. Voeg het bier en bouillon toe.
  7. Voeg 2 soeplepels mosterd en de tomatenconcentraat toe.
  8. Voeg thym en laurier toe.
  9. Laat 45 minuten sudderen op zacht vuur.
  10. Haal de thym en laurier uit.
  11. Voeg champignons in schijfjes,de rauwe wortels en boontjes toe.
  12. 15 minuten laten sudderen.
  13. Voeg de tomaten in stukken gesneden toe.
  14. Eventueel nog peper en zout toevoegen.
  15. Nog 10 minuten laten sudderen,en vervolgens binden.

    Smakelijk!
Nog wat tips

Riblappen zijn ook zeer geschikt als stoofvlees.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 140 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...