Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Snickerdoodles
Wie zegt dat de Engelse keuken niets voorstelt, moet toch eens echt de typisch Engelse toetjes en gebakjes proeven. Te beginnen met deze suiker kaneel koekjes: "slightly crispy outside and perfectly soft inside"
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
20 stuks
  • 90 gram boter/margarine
  • 130 gram suiker
  • 155 gram bloem
  • 2 gram baking soda
  • 1/2 tl. zout
  • 10 gram suiker
  • 2 gram kaneel
  • bloem voor het uitrollen
Werkwijze voor dit gerecht
Boter en suiker 2 minuten mixen, 1 ei erdoor, goed mixen.
De gezeefde bloem en baking soda en zout erdoor mixen, evt. 1 el. melk
Deeg half uur in de koelkast zetten.
Balletje rollen ter grote van 1 walnoot. Door de suiker met kaneel rollen.
Bakken op 190 tot 200 gr. C. 8-10 minuten.

Door: J Steendam
Nog wat tips
Als het teveel aan je vingers plakt, voeg nog bloem toe!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 157 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...