Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Snelle & pittige vis in tomatensaus
Gemaakt door Rob Maspaitella, maandag 23 november 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Rijst
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
  • 1 gesneden ui,
  • ietwat trassi,
  • sambal oelek of sambal oelek trassi,
  • serehpoeder,
  • olie,
  • klein teentje knoflook,
  • Blikje vis in tomatensaus(Sardientjes of Makreel)
  • Witte geurige rijst (Pandan,Basmati maar ook Notenrijst van Lassie past er prima bij)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Gesneden ui samen met knoflookteentje, sambal oelek met stukje Trassie, of sambal oelek trassie kant en klaar, in een kom of schaal fijn malen.
  2. Olie in de pan of wok doen en op een hoog vuur aanfruiten.
  3. Giet daarna er iets water bij om snelle verdamping te voorkomen.
  4. Maak het blikje vis open en giet deze voorzichtig in de pan, om te voorkomen dat deze vis breken, in de van tevoren gemaakte saus.
  5. Sudderen en laten intrekken .
  6. Niet roeren in de segmenten vis om ze door voorgaring, zoveel mogelijk heel te laten. Hierdoor kunnen ze later, enigzins presentief, op het bord gezamelijk met andere lekkere dingen toegevoegd kunnen worden.
  7. Je hebt ondertussen een pan opgezet waarin het water voor de rijst nu begint te koken. Kook de rijst volgens voorschrift gaar en laat deze een kleine 10 min. uitstomen.
  8. Omdat de vis die uit het blik komt al voorgegaard is, lijkt me het moeilijk om het als een geheel neer te leggen of te schikken. Het kan je dus uitelkaar vallen.

Tip:  Een heel groot bord, een groot palletmes voor de vis een ijsbolschepper voor de rijst lijken me de juiste keus

Doe er wat rauwkost bij: cherrytomaatjes, kleine ui, taugé, komkommer met wat kroepoek. Verfrissend!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 119 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...