Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Sangria recept uit Spanje
recipe image Als het zomers warm is, ook al is het pas net lente, is een frisse koele Sangria altijd op z'n plaats.
Hopelijk kunnen we dit recept nog vaak maken hier in las Países Bajos

Maar let op! Onderstaande receptje is behoorlijk alcolollig.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Dranken
Koude
Alcoholische Cocktails
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Sinaasappel
Citroen
Hoeveel
best veel
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2 sinaasappels
  • dikke halve liter rum
  • 200 gr ruwe rietsuiker
  • 2 flessen (750 ml) droge rode wijn
  • Halve liter inaasappelsap
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Gebruik goed gekoeld fruit, rum, wijn en sinaasappelsap.
  2. Citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes snijden en in een grote glazen karaf doen.
  3. Rum en suiker toevoegen en 2 uur in de koelkast zetten om de smaken te laten intrekken.
  4. Als de sangria geserveerd wordt; het fruit met de lepel licht pletten en wijn en sinaasappelsap toevoegen.
  5. Naar smaak zoeter maken.
  6. Er mogen ook nog ijsklontjes bij
Nog wat tips
Alles kan ook bij elkaar in een grote schaal of pan en dan gewoon rechtstreeks vanuit de ijskoude koelkast in glazen scheppen met een onesthetische soeplepel.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 142 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...