Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Salade van zalm met mosterd-dille
Gemaakt door bo, maandag 22 maart 2010
Zalige maaltijdsalade met zalm
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Zalm
Porties
4
  • 500gr kleine aardappeltjes in de schil
  • olijfolie
  • 500gr zalmfilet zonder vel en graten
  • 200 veldsla
  • 1 rode ui (in heel dunne ringen)

saus:
  • 1 teentje knoflook, fijngewreven
  • 1,5 eetl dijonmosterd
  • 200ml karnemelk
  • 200ml mayonaise (mager met 3% vet)
  • 4 eetl fijngesneden dille
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Roer alles voor de dressing door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
  2. Aardappeltjes 15 min koken en af laten koelen.
  3. Bestrijk de zalm met olie en bak 1-2 min  !! in de koeken- of grillpan.
  4. Hij moet roze van binnen zijn. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen.
  5. Breek de zalm in stukken.
  6. Schep zalm, aardappel, veldsla en ui doorelkaar en besprenkel met de dressing.
  7. Geef de rest van de dressing er apart bij.
Nog wat tips
Vergeet niet hierbij een heerlijke witte wijn  in te schenken!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 146 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...