Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Roedjak manis
recipe image

Roedjak is een heerlijk fris Indisch gerecht, te eten als dessert of zomaar tussendoor. Het is gemaakt van vruchten.

De mango moet enigszins onrijp zijn, de annanas rijp en de appel hard en zoetzuur.

Dit alles niet te groot gesneden.

Ingrediënten
In één oogopslag
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Bijgerecht
Anders...
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Ananas
Appels
Mango
Komkommer
Wortels
Hoeveel
6 a 8

voor de saus:

  • 1 of 2 of meer (ligt eraan hoeveel personen er zijn) eetl. goela djawa
  • 4 of meer rode lomboks
  • als je van "heet" houdt 1 of 2 kleine  hete tjabe rawit erbij  doen         
  • 1/2 of hele theel trassi
  • ketjap (het liefst "Kakki Tiga" (die is het lekkerst)
  • assemwater

vruchten:

  • verse ananas
  • mango (eniszins onrijp, tenminste niet te rijp)
  • harde zoetzure appels
  • wortel , rauw laten en in echt kleine stukjes snijden
  • komkommer met schil
Werkwijze voor dit gerecht
  1. de goela djawa, lomboks en trassie in een oelekan (of anders blender) fijnwrijven en mengen met de ketjap en assemwater.
    Assemwater = verse assem in een bakje met heet water net zolang kneden tot alle assem eruit is, dan uitknijpen en zeven zodat de pitten en velletjes er uit haalt. Zie ook Asem/Assem
  2. de vruchten schillen en in kleine stukken snijden
  3. schep voor ieder een schaaltje in en schenk de saus erover

En smullen maar!

 

Nog wat tips

Vraag eerst aan je eters hoe heet ze de saus willen hebben.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 109 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...