Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rempah Ajam
Dit is een kipgerecht bij de rijst. Het kan ook van gewoon half om half gehakt, maar dan heet het natuurlijk geen Rempah ajam meer, maar Rempah daging(vlees)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Porties
4-5
  • 1 pond kippengehakt
  • een kopje vol geraspte klapper (cocosnoot)
  • 2 eieren
  • 2 lepels fijngesneden uien
  • 3 teentje knoflook (fijngemaakt)
  • 1 rode lombok (spaanse peper) fijngesneden
  • 1 theel. ketoembar poeder (toko)
  • 1/2 theel. djintan poeder(toko)
  • 2 theel. laos poeder (toko)
  • 1/2 theel. trassie (poeder of stukje)
  • zout
  • olie of  boter

Werkwijze voor dit gerecht
Meng het gehakt met al deze ingrediënten, vorm er platte koekjes van rond, of kleine balletjes, en braad ze gaar.

Dat is alles!

Lekker en gemakkelijk dus..! 
Nog wat tips
Je kunt geraspte klapper (cocosnoot) kant en klaar kopen in de Ind. toko, maar het lekkerste is een verse kokosnoot kopen, die openmaken en raspen, het teveel kan goed bewaard worden in de Freezer.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 128 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...