Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Recept Mojito
recipe image
Gemaakt door Jeannette, woensdag 20 juni 2012

Fris en gevaarlijk!

Ik kan het niet anders omschrijven; heerlijk koel, zoetfris, mooi groenig... je proeft gewoon niet dat er Alcohol in zit. (Alco-lol) dat wil zeggen als je een niet al te cheape rum gebruikt.
Zomerse dagen zijn uitermate geschikt voor bij de Mojito.

Waarschuwing:

Bij meer dan 3 glazen Mojito; grote kans op omvallen(zeker als je in de zon hebt gezeten)


 

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Dranken
Alcoholische Cocktails
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Hoeveel
1 glas
  • Hoog groot glas; longdrink
  • Vijzeltje, pollepel of stamper (om de limoen en mintblaadjes goed aan te stampen in het glas)
  • Stuk of 10 muntblaadjes
  • Halve limoen in 4 stukjes gesneden
  • 20cl rum (goed merk witte rum)
  • Sodawater of of spuitwater of spa rood
  • 3 a 4 theelepels (riet)suiker
  • IJsblokjes (of nog beter: crushed ice)
  • Takje munt(als versiering)
  • Rietjes
  • Lepel om te roeren
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe de muntblaadjes, limoenstukjes en suiker in het glas
  2. Stamp/maal/pers deze ingrediënten goed zodat de sappen van de muntblaadjes en limoenstukjes er goed uitkomen.
  3. Vul nu het glas tot de helft met ijs.
  4. Giet hierbij de rum en sodawater.
  5. Roer nu goed totdat alles flink is gemengd.
  6. Eventueel ijs toevoegen tot het glas bijna vol is.
  7. Decoreren met een takje munt.
  8. Rietjes erin en geniet!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 137 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...