Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ravioli met pecorino en walnoot
recipe image
Gemaakt door Sabina, woensdag 03 augustus 2011
Van m'n geliefde haar ouders kreeg ik een kaasje voor m'n verjaardag. Heerlijk, ik ben een beetje kaasjunkie, ik geef het toe, dus dat was een goed kado. 
Het was een pittige schapenkaas van Fattoria la Vialla.
Aangezien ik anderhalve kilo kaas iets te veel vind voor eigen consumptie heb ik mijn collega Sabina een stuk gegeven om iets leuks mee te doen. En Sabina kan koken als de beste, kijk maar op Sabina kookt!

Zie hieronder haar recept.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Noten(Wal-, Hazel-, Pecan-, etc)
Hoeveel
4 personen

Pasta:

  • 300 gram pastabloem
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • scheut olijfolie

Vulling:

  • 100 gram pecorino
  • 50 gram walnoten
  • slagroom
  • zout en peper

Salieboter:

  • 5 blaadjes salie
  • 50 gram roomboter

Extra:

  • Parmezaanse kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Maak eerst de pasta. Doe de bloem in een kom, breek in een kuiltje in de bloem de drie eieren.
  2. Doe zout en olijfolie erbij en kneed er een mooi, stevig deeg van. Als het te droog is, kun je nog wat extra olijfolie toevoegen.
    Let op: kneden kost zeker 10 minuten en ergens halverwege word je wanhopig omdat het niet lukt en blijft kruimelen. Gewoon doorkneden! Geen paniek!
  3. Doe het deeg in plastic folie en leg een half uurtje in de koelkast. In die tussentijd kun je mooi de vulling maken.
  4. Hak de walnoten grof. Rasp de pecorino ook grof. Roer door elkaar met wat zout en peper en doe er een scheutje (of twee) slagroom bij om er een mooie prutje van te maken.
    Niet te nat, dan loopt het straks uit je ravioli!
  5. Rol nu de pasta uit in de pastamachine en snij er rondjes (vierkantjes, hartjes, sterretjes) uit. Ik gebruik een steekring maar je kunt ook een koekjesvorm gebruiken of gewoon met een mes lapjes deeg snijden.
  6. Verdeel de vulling over de pastarondjes en plak ze dicht met een piepklein beetje water. Leg ze op een bebloemd oppervlak en strooi er ook bloem overheen, anders plakken ze aan elkaar.
  7. Maak snel de salieboter op een hele luie manier: doe salieblaadjes en roomboter in een kommetje, verhit in de magnetron tot de boter is gesmolten. Voeg een beetje zeezout en peper toe als je dat lekker vindt. Als de boter lekker ruikt (naar salie) is ‘ie goed.
  8. Kook de ravioli in bruisend water, waar je een goeie theelepel zout aan hebt toegevoegd, in vijf minuten gaar.
  9. Schep op, giet er wat salieboter overheen. Maak van de Parmezaanse kaas krullen en leg die ook op het bordje (een beetje extra pecorino erboven raspen kan natuurlijk ook).
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 125 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...