Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ragout van oesterzwammen
Gemaakt door Zarah Leander, zondag 06 december 2009
Met rijst of met een pasta, kan allebei.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
4 personen
  • 350 gr Oesterzwammen
  • 150 gr champignons
  • 2 uien
  • 150 gr bacon
  • 1 tl oregano
  • zout & peper
  • 1/8 liter witte wijn
  • 1 el bloem
  • 1/8 ltr. zure room
  • 2 el margarine
Werkwijze voor dit gerecht
Vet van de bacon verwijderen en in blokjes snijden.
De bacon uitbakken in boter ( 4 minuten).
De ui fijnsnijden, toevoegen en 5 minuten glazig laten worden.
Nu paddestoelen in stukjes snijden en samen met de oregano toevoegen en meefruiten.
Vervolgens de wijn toevoegen.
Met de deksel op de pan het geheel 15 minuten laten smoren.
De ragout binden met de in een paar eetlepels zure room aangeroerde bloem.
Voeg van het vuur af de rest van de zure room toe en bestrooi het met peper.

Lekker met rijst
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 152 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...