Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rabarbertaart
recipe image

Heerlijk fris taartje, zelfs als je eigenlijk niet van de zurigheid van rabarber houd(zoals ik)

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Rabarber
Hoeveel
6 a 8

Vulling:

  • 750 gr rabarber
  • 3 el custardpoeder
  • 35 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Deeg:

  • 150 gr suiker
  • 2 el citroenrasp (mag ook uit een potje (Baukje))
  • 150 gr boter kamertemperatuur
  • boter om de bakvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
Werkwijze voor dit gerecht

Je hebt een springvorm van 24cm nodig en de oven kan je voorverwarmen op 160 graden.

  1. Was de rabarber en snijd de stelen in kleine stukjes
  2. Meng dit in een kom met de vanillesuiker, custardpoeder en de suiker
  3. Mix de  boter, suiker en citroenrasp
  4. Klop één voor één de eieren erdoor en mix als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoorheen
  5. Stort het deeg in de ingevette springvorm
  6. Schep de vulling over het deeg
  7. Één tot anderhalf uur de oven in
Nog wat tips

Ook lekker is om 250 graam aardbeien toe te voegen aan de rabarbervulling.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 120 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...