Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pompoen met stoofvlees
recipe image
Gemaakt door bo, zondag 10 januari 2010
Gevulde pompoen, een heerlijk winterrecept.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Groenten
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Pompoen
Porties
4
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600gr riblappen in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400gr)
  • 150 ml runderbouillon (tablet)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels gemalen komijn (djintan)
  • 1 grote pompoen
  • beetje gesneden koriander
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Bak de ui en knoflook 1 min in de olijfolie.
  2. Strooi het vlees met peper en zout en bak het aan met de uien.
  3. Doe de tomaten erdoor met de bouillon.
  4. Voeg het kaneelstokje toe en de komijn en breng zachtjes aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat afgedekt 2 uur stoven.
  6. Was de pompoen en snijd er met een scherp mes bovenop een deksel uit. Verwijder pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 centimeter vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng dit door het vlees en laat dit nog 30 min stoven.
  7. Verwarm de pompoen door hem met heet water te vullen en een half uurtje te laten staan.
  8. Breng op smaak met peper en zout . Schenk het water uit de pompoen en schep het vleeserin. Bestrooi met koriander.
Nog wat tips
Om de pompoen wat makkelijker te kunnen uithollen zet ik hem 2 min. in de magnetron op vol vermogen.
Prik er wel een paar gaatjes in tegen het ontploffen!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 159 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...